Хранителна добавка в борбата срещу акне

Хранителни добавки срещу акнето

Знаеш, че няма една-единствена причина за появата на акнето. Подлите пъпки могат да се проявят и при тийнейджъри (както и правят обикновено), но и при хора в зряла възраст. Стрес, замърсяване на околната среда, хормонален дисбаланс вследствие на разни и разнообразни фактори, всичко това влияе на състоянието на кожата. И ако твоята е предразположена към възпаления, voila, някой ден осъмваш с акне.

Писали сме за важността на хранителния режим  – макар да не е доказано, че сладкото, мазното, пицата и други подобни могат да предизвикат акнето, ясно е, че избягването им със сигурност ще допринесе за здравето не само на кожата ти. Консумацията на мазни риби, авокадо, ядки, артишок, чесън, броколи и няколко още храни е препоръчителна за поддържане на сияен вид и усещане.

Но понякога е доста трудно в супер натовареното ежедневие да ядем винаги разумно, балансирано, здравословно, да си набавяме всички необходими витамини, минерали и микроелементи.

Тук ни подават услужливо ръка хранителните добавки. И не, в никакъв случай не се опитваме да кажем, че те могат да заместят добрия режим. Но ще помогнат той да свърши още по-добра работа за крайния резултат – безпроблемна, здрава кожа. Защото външният вид е отражение на вътрешния, нали?

Ето и какви съставки трябва да търсиш във всяка себеуважаваща се хранителна добавка срещу акне:

Витамин А

Поддържа здравината на епитела и еластичността, способства възстановителните процеси на кожата; дейността на протеините кератин и колаген е стимулирана от него.

Бирена мая

Тя е на първо място винаги, когато говорим за добра крижа за кожата. Безценен и естествен източник на Б-витамини, аминокиселини, минерали и мокроелементи, бирената мая поддържа кожата еластична и гладка.

Витамин Е

Tой е сред много мощните антиоксиданти; микроциркулацията в тъканите е специалността му, а оттам е отговорен и за доброто им изхранване, респективно, здраве.

Витамин D3

Спомага за генерирането на нови клетки и играе изключителна роля за нормалния хормонален баланс на целия организъм.

Селен

Без него ензимът, предпазващ клетките ни от оксидантни промени, не би функционирал. Комбиниран с витамини А, E и C, селенът създава страхотна защита и могъщо антиоксидантно действие; подпомага имунната система и не позволява преждевременно стареене на клетките.

Цинк

Ключов е за деленето на клетките, тъй като е необходим на ензимите, които го регулират. Основна роля играе и при заздравяването на тъканите, доброто състояние на имунната система, костната маса, дори и при поведенческите реакции.

Тези ценни витамини и минерали са съчетани и в балансираната формула на Acne Out капсулите. Хранителната добавка е разработена от екип опитни дерматолози и нутриционисти и ще ти помогне да се справиш с предразположената към акне, пъпки и черни точки кожа.

Но не забравяй – добре изграденият, пълноценен и здравословен хранителен режим е ключът към оптимална функция на организма ти.

Така де, здрав дух в здраво тяло :)

[product id=“3753″]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *